вівторок, 9 червня 2015 р.

Перші кроки фазендейро-початківців

Що ж ми придбали?
Хату з двох кімнат та комори, сад і город.
Це хата. Біля неї вже трохи прибрано кропиву та інший бур'ян:

Ось так виглядав город:



А так сад:

Але це ще весна, початок травня, все тільки починає рости та квітнути. На початку червня сад та город виглядають дещо інакше:







Ось цьому всьому ми будемо намагатися дати ладу. І тут починаються перші пригоди.
Город заріс пирійом по пояс. У декількох місцях ростуть акації та клени. Що ж робити родині хіміків-технологів, які бачили город лише у вигляді дачних шести соток? Зі всіх членів сім'ї лише бабуся має якийсь досвід, але його дуже замало у цьому випадку.
Але ж село — не місто, тут все зовсім інше. У першу чергу інші відносини між сусідами. І наші добрі сусіди дали нам слушну пораду, як впоратися з городом: продискувати. Але спеціаліст, з яким домовилися про роботи, коли приїхав, засумнівався, чи має сенс дискування. Спробував — не сподобалось.

Дав наступну пораду: раундап. А вже після обробки раундапом дискувати. Минулої неділі це і зробили. Тепер два тижні будемо чекати смерті пирія.
Але ж на дворі вже майже середина червня, які два тижні? Коли ж ми будемо садити картоплю, помідори та інші овочі? Вирішили зробити градки в іншому місці нашої садиби. Воно, місце під градки, звісно є, але у якому стані? І ми минулої неділі ,у той же день, коли трактор оприскував пирій раундапом, разом з дітьми чистили майбутні градки від інших сорняків: вишні, кльону з ясенем, бузини та кропиви.
Ось як було
та як стало:

Сьогодні тут і в інших місцях подвір'я вже ростуть томати з перцем і посіяні інші овочі:



І сьогодні ж серед бур'яну я знайшов клубніку! А чи ви її знайдете?



Зібрали повну пя'тилітрову каструлю. І з'їли!
Найближчі плани: прибрати двір та почати чистити сад. І звісно чекати, дохи пирій здохне, щоб на його місці посіяти гірчицю.

Немає коментарів:

Дописати коментар